Toekomst

Vitale hotspot

Haarlemmer Stroom heeft alles om uit te groeien tot een vitale hotspot in Haarlem. Alle ingrediënten zijn hiervoor aanwezig: een historisch terrein met een industrieel karakter, de ligging aan het Spaarne, naast het bedrijventerrein de Waarderpolder en op een steenworp afstand van het centrum. Al deze elementen samen kunnen uitgroeien tot dé locatie voor culturele bedrijvigheid, horeca en evenementen. Tijdens werkdagen en in het weekend.

Mix van gebouwen en gebruikers

We zien die schoonheid en potentie en gaan er nu mee aan de slag. Er is genoeg ruimte voor creatieve bedrijven, horeca en uiteenlopende evenementen. Van heel kleinschalig tot breed opgezet. De mix van monumentale en moderne gebouwen geeft het gebied een uniek karakter. Het is de bedoeling de plannen in de geest van de bestaande situatie te realiseren. Want juist voor die combinatie lopen wij warm.

Werken, ontmoeten en beleven

Haarlemmer Stroom biedt alle mogelijkheden voor werken, ontmoeten en beleven. Door de week werken mensen er in een bijzondere sfeer en staan zakelijke ontmoetingen centraal. Mensen van omliggende bedrijventerreinen en buitenaf komen naar Haarlemmer Stroom voor een lunch, meeting, congres of seminar. In het weekend is het terrein een plek voor ontspanning, cultuur en events, voor jong en oud. De authentieke gebouwen, buitenruimte en de waterkant staan garant voor zo’n bruisende hotspot!

Zie hieronder het ontwikkelingsplan (concept) van het gehele terrein.
Bron: dvdp 

Het vernieuwde gebiedsinrichtingsplan wordt momenteel uitgewerkt door B+B Stedenbouw en Landschapsarchitectuur. Zie hieronder het inrichtingsplan (concept) van het gehele terrein.
Bron: B+B

Update oktober 2022: Alle informatie over het ontwikkelings- en inrichtingsplan van Haarlemmer Stroom is te lezen in de presentatie via deze link

De eerstvolgende vastgoedontwikkeling is het Directiekantoor, de vergunningaanvraag hiervoor loopt. Dit gebouw wordt ontwikkelt tot een gebouw met short stay units.
Zie onderstaand het beeld van nu en hoe het er straks uit komt te zien.