Visie

Vitale hotspot

Haarlemmer Stroom heeft alles om uit te groeien tot een vitale hotspot in Haarlem. Alle ingrediënten zijn hiervoor aanwezig: een historisch terrein met een industrieel karakter, de ligging aan het Spaarne, naast het bedrijventerrein de Waarderpolder en op een steenworp afstand van het centrum. Al deze elementen samen kunnen uitgroeien tot dé locatie voor culturele bedrijvigheid, horeca en evenementen. Tijdens werkdagen en in het weekend.

Mix van gebouwen en gebruikers

We zien die schoonheid en potentie en gaan er nu mee aan de slag. Er is genoeg ruimte voor creatieve bedrijven, horeca en uiteenlopende evenementen. Van heel kleinschalig tot breed opgezet. De mix van monumentale en moderne gebouwen geeft het gebied een uniek karakter. Het is de bedoeling de plannen in de geest van de bestaande situatie te realiseren. Want juist voor die combinatie lopen wij warm. Daarom wordt een aantal panden eerst geconserveerd, voor de herontwikkeling start.

Werken, ontmoeten en beleven

Haarlemmer Stroom biedt alle mogelijkheden voor werken, ontmoeten en beleven. Door de week werken mensen er in een bijzondere sfeer en staan zakelijke ontmoetingen centraal. Mensen van omliggende bedrijventerreinen en buitenaf komen naar Haarlemmer Stroom voor een lunch, meeting, congres of seminar. In het weekend is het terrein een plek voor ontspanning, cultuur en events, voor jong en oud. De authentieke gebouwen, buitenruimte en de waterkant staan garant voor zo’n bruisende hotspot!