Renovatie Rijksmonument De Turbinehal

In 2020 en 2021 zijn al de gemeentelijke monumenten ‘Het Oliehuis’ en ‘Het Ketelhuis’ succesvol gerenoveerd.

Nu is de volgende fase in de renovatie van De Lichtfabriek en daarom staat het Rijksmonument ‘De Turbinehal’ in de steigers. Voor de uitvoering hiervan heeft Haarlemmer Stroom een provinciale subsidie ontvangen via de ‘Uitvoeringsregeling subsidie restauratie Rijksmonumenten Noord-Holland’.

Aannemer B2 Restauratie is samen met Van Milt restaurateurs BV is in oktober gestart met de werkzaamheden aan de noord- en oostgevel. Werkzaamheden zijn: metselwerk herstellen, roestige ankers behandelen, gaten dichten, doorgeroeste kozijnen vervangen en een frisse schilderbeurt.

Wanneer begin 2023 de noord- en oostgevel klaar zijn, wordt gestart met de westgevel.

#HaarlemmerStroom #DeLichtfabriek #Lingottoontwikkeling #KBKBouwgroep #ProvinvieNoordHolland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *